Elke vorm van expressie is ook een vorm van communicatie.

Intuïtief schilderen toont ons welke emoties of gedachten er spelen maar niet altijd zichtbaar zijn en hoe we daarmee aan de slag kunnen om bepaalde onderwerpen of levensfases constructief door te maken. Het is een ontmoeting met jezelf die je kan tonen wat er vanbinnen speelt maar geen weg naar buiten vindt. Dit kan je helpen om duidelijker te zien waar je staat in bepaalde processen of welke zaken nog teveel invloed hebben op het vrijuit leven. Zet je kunstwerk wanneer het klaar is ergens waar jij het kan zien zodat het helend kan werken op het thema waarvoor je schilderij staat.

Er is geen voorkennis van teken- of schildertechnieken vereist. Tijdens een workshop intuïtief schilderen maken we gebruik van verf en allerlei materialen om eventueel structuur aan te brengen in ons werk. Geïnspireerd door de woorden van een mooi gedicht of door een visualisatieoefening gaan we aan de slag met kleuren die ons het meeste aantrekken. Door vanuit ons gevoel te werken, in plaats van in ons hoofd te kruipen, kunnen we op een zachte manier onze binnenkant naar buiten laten vloeien wat vaak inzicht geeft en/of verheldering biedt. Uiteraard werkt creativiteit rustgevend zodat we even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse drukte en contact kunnen leggen met wie we in wezen zijn. Het is steeds weer een verrassing hoe ons schilderij eruit zal zien omdat we nooit op voorhand weten hoe het gaandeweg gevormd zal worden. We laten ons leiden door onze kern en "lezen" ons werk achteraf aan de hand van de gebruikte kleuren en materialen. Ook de symboliek die erin zit maakt heel veel duidelijk.

We werken in kleine groepjes zodat het voor iedereen een veilige plaats blijft om je helemaal op je gemak te voelen. Op die manier kan er ook ondersteuning worden gegeven aan wie het nodig heeft. Een unieke ervaring!

Tarief per sessie: €50 inclusief alle materialen, begeleiding en bespreking van de boodschap in je schilderij.

Neem gerust contact op voor de aankomende data.