Ik was er al langer van overtuigd dat het leven een aaneenschakeling is van gebeurtenissen vol betekenis. Toen ons zoontje Wout in 2012 geboren werd met bilaterale schisis (dubbelzijdige lip-, kaak- en gehemeltespleet) begreep ik meteen dat hij een boodschap bracht.

Tijdens mijn verdieping in deze symboliek kwam ik uit bij de opleiding tot kindertolk.

Het eigen proces gedurende deze training legde vergeten stukjes van mezelf bloot, toonde me oplossingen voor blokkades in mezelf, verruimde en verrijkte mijn leven.
Het gaf me ook inzicht in het gedrag van onze zoon en de achtergrond van zijn aandoening.
Hierdoor kwam ik dichter bij mezelf, dichter bij mijn kind en dichter bij onze kern.

Onze kinderen fluisteren ons regelmatig boodschappen in door hun gedrag, spel, woorden, kwaaltjes en ontwikkeling. Deze boodschappen of signalen zijn vaak spiegels van iets wat diep vanbinnen bij ons huist zoals een verlangen, een trauma, een vergeten droom, een onverwerkte gebeurtenis,...

Als ouder mogen we dit als een geschenk uitpakken door in de spiegel te kijken.
Op die manier zet het iets in beweging bij jezelf zoals een zaadje dat mag groeien.
Doordat je aandacht schenkt aan de onderliggende boodschap zal het probleemgedrag of de kwaal van je kind afvlakken of zelfs verdwijnen.

Gebeurt er dus iets met je kind wat je niet kunt plaatsen terwijl het wel iets diep in jou raakt, dan kan deze methodiek je zeker helpen en inzichten geven naar het kind en naar jezelf toe.

Opleidingen als voetreflexologie, chakra- en voedingstherapie, energetisch werk en zwangerschapscoach hadden me al veel mogelijkheden gegeven om cliënten verder te helpen bij fysieke klachten en gevoelskwesties. Als kindertolk werd ook het laatste puzzelstukje van mijn praktijk Kiowa kleurrijk ingevuld.

Het totaalplaatje biedt opheldering en inzicht waar emotionele chaos en onbeantwoorde vragen je belemmeren.

Ik help je op weg naar je juiste spoor... stap voor stap... op je eigen tempo.
Dat is een kostbaar geschenk voor jezelf, voor én van je kind, voor je gezin.

Het kindertolktrajekt omvat:

Intake: tijdens dit gesprek vertelt 1 van de ouders over het kind.  Aan de hand van gerichte vragen wordt er een duidelijk beeld geschetst van de probleemstelling. 

De antwoorden die de ouder me geeft ga ik "vertalen" volgens de PresentChild®Methode.

Terugkoppeling: tijdens dit tweede gesprek koppel ik de vertaling van ons intakegesprek terug aan de ouder.  Hierdoor krijgt de ouder een duidelijk beeld over de achterliggende boodschap en komt de oplossing voor de situatie helder naar voor. Uiteraard staan we ook stil bij de ondersteuning van de ouder.  Niet alleen door het kindertolken maar ook door de waaier aan mogelijkheden binnen Kiowa krijg je een kapstok aan tools mee om doelgericht en toekomstgericht aan de slag te gaan.

Opvolggesprek: We bekijken samen hoe het loopt en wat de terugkoppeling teweeg bracht. 

Er is geen lijn te trekken in het aantal opvolggesprekken.  Voor sommige ouders is 1 gesprek voldoende om verder te kunnen, voor anderen vraagt het een intensievere begeleiding.  We bespreken samen het verloop van het volledige trajekt, stap voor stap, afhankelijk van het specifieke verhaal.

Tarief voor een traject: €180 (intake, vertaling, teruggeefgesprek)

Tarief per opvolggesprek: €60

Meer info over deze methode kan u vinden via http://www.presentchild.com/